به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، محققان تلاش كردند در يك پژوهش جديد دريابند كه چرا اصوات هارموني و هماهنگ براي افراد مبتلا به اختلالات نورولوژيك تاثير درماني و شفا بخش دارند؟
بر اساس اين گزارش، محققان در پژوهشهاي مختلف دريافتهاند كه موسيقي ميتواند حافظه را تقويت كند و رفتارهاي اجتماعي و ارتباطات را در بيماران مبتلا به اختلالات شديد مغزي بهبود بخشد؛ اما، هنوز درك نكردهاند كه نحوه عملكرد موسيقي روي مغز انسان براي بهبود تواناييهاي رواني در جهت تعامل با ديگران چگونه است.
در اين پژوهش جديد كه روي ميمونها انجام شده معلوم شد كه توان انسان در درك موسيقي ممكن است به همان طريق توانايي حيوانات براي برقراري ارتباط با يكديگر يعني با استفاده از اصوات و صداسازي رشد پيدا كرده و شكل بگيرد.
علاوه بر اينها محققان خاطرنشان كردند كه اصوات در گفتار انسان شباهتهاي زيادي با اصواتي دارد كه حيوانات توليد ميكنند؛ به طوري كه گفتار انسان و اصوات حيوانات، حاوي نتهاي مشابهي هستند كه تحت عنوان «نتهاي پيچيده» ناميده ميشوند.
پژوهشگران مركز پزشكي دانشگاه جورج تاون در اين زمينه خاطرنشان كردند: درك مكانيسم عصبي تاثيرات موسيقي روي ساير جانداران به ما كمك ميكند از چگونگي اين مكانيسم در سيستم عصبي انسان بهتر مطلع شويم و با دستيابي به اين اطلاعات ميتوانيم تاثير شفابخش موسيقي درماني را در بهبود اختلالات عصبي و رواني افزايش دهي