می توانید از بانداژ نواری به منظور نگهداری پانسمان به عمل آمده در نواحی دست و پا استفاده کنید و یا اینکه آنرا برای ایجاد حمایت و تثبیت موقعیت مچ دست و یا پا (مثلاً در پیچ خوردگی ها و کشیدگی های این نواحی) بکار گیرید. البته اگر این شیوه بانداژ را به منظور تثبیت مفصل انجام می دهید باید آنرا به میزان کافی در طرفین آن گسترش و امتداد دهید تا بتوانید باعث ایجاد فشار و کشش کافی روی ناحیه آسیب دیده شوید. روشی که در زیر برای بانداژ یک دست توضیح داده می شود می تواند به شرط رعایت این موارد در مورد پا نیز بکار رود. اجتناب از بانداژ کردن پاشنه پا و جانشین کردن انگشت بزرگ پا به جای شست دست.
1) قسمت دم باند را روی سطح درونی (داخلی) مچ دست به گونه ای قرار دهید که (تقریباً) با قاعده انگشت شست مماس باشد سپس باند را مستقیماً دو دور در اطراف مچ بپیچانید. (به عبارتی دیگر دو مرتبه به طور مستقیم روی قسمت دم)
2) بانداژ را به صورتی زاویه دار (و از قاعده شست) از پشت دست به نحوی عبور دهید که لبه بالایی آن با ناخن انگشت کوچک دست مماس گردد.
3) باند را به نحوی از سطح کفی انگشتان دست (و به عبارتی دیگر از زیر انگشتان آن) بگذرانید که لبه بالایی آن در امتداد قاعده ناخن انگشت اشاره قرار گیرد.
4) باند را به طور زاویه دار از ناحیه پشتی دست عبور دهید تا آنکه به سطح کناری (یا بیرونی) مچ برسید سپس اطراف و بالای مچ دست را بانداژ کنید.
5) مراتب ذکر شده فوق را چندین مرتبه تکرار نمایید و در هر بار پیچیدن باند به نحوی عمل کنید که در هر مرتبه تقریباً دو سوم سطح باند پیچی شده در دور قبلی تحت پوشش قرار گیرد. انگشت شست را باند پیچی نکنید (آزاد بگذارید) پس از پوشیده شدن (نسبتاً کامل) دست، باید دو دور (دوبار) باند را در اطراف مچ به طور مستقیم بچرخانید.
6) انتهای بانداژ به عمل آمده را با بکارگیری گیره مخصوص و یا سنجاق قفلی محکم کنید. مکرراً گردش خون انگشتان را ارزیابی و کنترل کرده و در صورت لزوم بانداژ را قدری شل تر نمایید.
– اگر این شیوه بانداژ را در پا بکار برده اید باید در پنجه های پا به بررسی جریان خون بپردازید.
منبع: مباني كمك هاي اوليه ، ترجمه:دكتر نادر سيد رضوي.
انتشارات:مؤسسه آموزش عالي علمي كاربردي هلال ايران. چاپ اول.1383.