به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دكتر ناتالي رز متخصص دانشگاه کاليفرنيا به همراه دستياران خود رابطه بين مصرف شكلات و خلق وخوي افراد را در بين 931 زن و مرد كه از داروهاي ضد افسردگي استفاده نميكردند مورد مطالعه و آزمايش قرار دادند.
شواهد علمي نشان داده است كه تمايل افراد به مصرف شکلات در زمان بروز نشانههاي افسردگي به مراتب بيشتر است، چون ظاهرا شکلات، خلق آنها را بهبود داده و احساس بهتري در اين افراد ايجاد ميكند.
در پايان اين تحقيقات معلوم شد كه افراد افسرده دو برابر بيشتر از افراد سالم شکلات مصرف ميکردند. گفتني است، اين يافتهها در بين زنان و مردان شركت كننده يكسان بوده است.
اين تحقيق جديد در مجله آرشيو طب داخلي منتشر شده است.
بر اساس اين گزارش، همه ما در طول زندگي در دورههاي کوتاه يا طولاني مدت احساس غم و اندوه را خصوصا در هنگام از دست دادن همسر و يا نزديکان، هنگام کار و يا از دست دادن آن تجربه کردهايم و قادر به مقابله با اين حوادث هستيم. اما زماني که اين اندوه، بيش از اندازه و پايدار و عميق باشد، ممکن است منجر به بروز بيماري افسردگي شود.
امروزه علم شناخت فعل و انفعالات بيوشيميايي در مغز يا تغييرات شيميايي در مسيرهاي عصبي که اصطلاحا انتقال دهندههاي عصبي ناميده ميشوند، در ايجاد آثار بيماري افسردگي نشان داده است که اين تغييرات شيميايي خود را بصورت علائمي همچون تغيير خلق، کاهش اشتهاء، تحريک پذيري، خستگي مفرط و بيعلاقگي نمايان ميسازد.
گفتني است، دانشمندان علم ژنتيک نيز ژن خاصي را كه عامل بروز اين بيماري باشد، معرفي نميکنند بلکه معتقدند؛ ترکيبي از ژنهاي مختلف، شخص را مستعد ابتلا به اين اختلال ميكند.