يك متخصص تغذيه با اشاره به تامين نشدن نيازهاي بدن در رژيمهاي گياه خواري، رژيم غذايي مطلق را توصيه نكرد و گفت: لازم است كه تعادل در استفاده از مواد غذايي حيواني و گياهي رعايت شود.
مسعود كيمياگر، متخصص تغذيه در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين كه حدود پنج تا شش نوع رژيم گياه خواري مطرح است، «خام گياهخواري» را نامطلوبترين نوع گياهخواري دانست و گفت: در اين نوع رژيم گياه خواري به هيچ وجه از غذاهاي پخته استفاده نميشود.
وي، گياه خواري مطلق را نوع ديگري از رژيم گياه خواري عنوان كرد و گفت: افرادي كه از اين نوع رژيم استفاده ميكنند از هر نوع ماده غذايي گياهي استفاده ميكنند اما فرآوردههايي مانند شير، تخم مرغ و حتي عسل كه از حيوانات تهيه ميشود، استفاده نميشود.
اين متخصص تغذيه در توضيح عوارض ناشي از گياه خواري گفت: آهن، روي و ويتامين ب 12 مورد نياز بدن از طريق رژيم گياه خواري تامين نميشود. اين در حالي است كه كمبود روي به ويژه در كودكان ممكن است تعويق در رشد و كمبود ويتامين ب 12 و آهن نيز كم خوني را به دنبال داشته باشد.
دكتر كيمياگر گفت: از ميان انواع رژيمهاي گياه خواري افرادي كه علاوه بر رژيم گياه خواري از شير و تخم مرغ نيز استفاده ميكنند، در صورت مشورت با متخصص تغذيه، مكملها، ويتامينها و املاح بدنشان تامين شده و با رژيم گياه خواري مشكلي ايجاد نميشود.
وي تاكيد كرد كه انسان موجودي همه چيزخوار است و فيزيولوژيك و ساختار بدن وي به صورتي خلق شده كه به هر دو مواد غذايي حيواني و گياهي نياز دارد.
اين متخصص تغذيه با بيان اين كه رژيم غذايي توصيه ميشود كه هر چهار گروه غذايي در آن وجود داشته باشد به ايسنا گفت: لازم است حداقل چهار تا پنج روز در هفته از گوشت، مرغ يا ماهي و يا فرآوردههاي آنها استفاده شود.
واقعاً كه بايد به اين متخصص تغذيه تسليت گفت به خاطر اين نظر. بهتر است كمي بيشتر راجع به كمبود آهن، روي و ويتامين B12 مطالعه كنند. خوردن 4 تا 5 بار گوشت در هفته آنچنان مواد سمي و كشنده وارد بدن انسان ميكند كه اصل سلامتي را به خطر انداخته و به زودي انواع بيماريهاي قلبي و سرطان و … ظاهر خواهند شد.
واقعا برای همچین متخصصی متاسفم.خوردن گوشت و غذاهای پخته عامل اصلی بیماری و مرگ انسانهاست.این جناب متخصص بهتره نگاهی به تغذیه سایر موجودات بندازه و عمیقا تفکر کنه در نظام خلقت.