ک استاد جراحي قلب، مصرف سيگار و مواد مخدر با بيان ايم كه مصرف زياد چربي ها به خصوص روغن نباتي جامد و روغن هاي حيواني مانند دنبه، كله پاچه و گوشت قرمز و جگر و لبنيات پرچرب از عوامل بالا رفتن چربي مضر خون (LDL) هستند افزود: از سوي ديگر عدم تحر ك كافي و ورزش نكردن و عارضه چاقي نيز اين چربي ها را افزايش مي دهد.
دکتر معصومي، استاد گروه جراحي قلب دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران فعاليت ورزشي، تحرك زياد، وزن متنا سب و مصرف متوازن روغنهاي مفيد مانند روغن زيتون و ماهي و برخي از دانه هاي روغني چون گردو را از عوامل بالابرنده چربي مفيد خون (HDL) عنوان کرد.
وي با بيان اينکه وظيفه چربي مفيد، برداشت كلسترول مازاد خون و يا كلسترول رسوب كرده در لايه داخلي عروق وحمل آن به كبد است که در كبد اين كلسترول مازاد تجزيه شده و تبديل به صفرا مي شود و صفرا نيز از طريق روده دفع مي شود، گفت: چربي مضرخون درست بر عكس عمل مي كند به اين معني که كلسترول مازاد خون را به داخل عروق برده و موجبات رسوب آنها را فراهم ميكند.
وي گفت: اگر چربي خون زيادتر از حد طبيعي باشد مازاد آن ممكن است در سطح داخلي رگ هاي بدن رسوب كند که اين رسوب چربي به تدريج موجب تخريب لايه داخلي رگ و تنگي در رگ مي شود.
اين استاد گروه جراحي قلب دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه، اضافه کرد: البته چون گردش خون در قلب و مغز بيشتر از ساير قسمت هاي بدن (نسبت به وزن آنها) مي باشد خطر رسوب چربي در رگ هاي اصلي اين دو عضو از ساير قسمت هاي ديگر بدن بيشتر است.