اینگونه سردرد های شدید و ناخوشایند شیوع زیادی دارند. عوامل متعددی منجمله حساسیت ها، استرس و یا خستگی می توانند باعث شروع و بروز میگرن گردند. مبتلایان به میگرن معمولاً از حمله های سردرد آگاهی داشته (و گاهی می توانند آن را قبل از وقوع پیش بینی کنند.) و در مواردی بهترین راه مواجهه با آن را می دانند اين افراد ممکن است داروهای ویژه ای را نیز همراه خود داشته باشد. حملات میگرن معمولاً (و نه همیشه) از یک الگوی خاص و مشابه پیروی می کنند.
– ممکن است علایم هشدار دهنده ای (قبل از وقوع حمله میگرن) مثلاً به صورت تاری و اختلال در دید و یا به شکل کوری نقطه ای و یا احساس نورهای لرزان و درخشش های قطع و وصل شونده، در اینگونه بیماران حس شود (البته نه در تمامی بیماران و تمامی موارد.)
– ممکن است سردرد شدید و کوبنده گاهی فقط در یک نیمه سر (و نه البته همیشه) بروز کرده و پیشرفت کند.
– گاهی نیز تهوع، استفراغ و احساس ناراحتی در ناحیه فوقانی شکم وجود دارد.
– بیمار ممکن است قادر به تحمل هیچ گونه نور درخشان و یا صدای بلند نباشد.
• شما چه کمکی می توانید بکنید؟
درمان میگرن تقریباً مشابه سایر دردهای شدید می باشد. می توانید به بیمار در مصرف داروهای خود (که می توانند به صورت قرص و یا اسپری های مصرف شونده از طریق بینی) باشند، کمک کرده و کاسه یا سطلی برای استفراغ کردن برایش فراهم سازید. در اغلب اوقات بیماران مبتلا به میگرن پس از چند ساعت خواب و یا استراحت در یک اطاق ساکت و تاریک از حمله سردرد تسکین خواهند یافت.
منبع: مباني كمك هاي اوليه ، ترجمه:دكتر نادر سيد رضوي.
انتشارات:مؤسسه آموزش عالي علمي كاربردي هلال ايران. چاپ اول.1383.