خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مارک کندال، استاد و محقق «موسسه استراليايي فنآورينانو و مهندسي زيستي»، رييس يک گروه تحقيقاتي است که توانايي واکسيناسيون انبوه با استفاده از تنها کسري از دوز استاندارد را آزمايش ميکند.
اين پروژه همچنين با تحويل واکسن فصلي براي حفاظت در مقابل چالش ناشي از ويروس آنفلوانزاي خوکي AH1N1 به دنبال ايمن کردن استرالياييها در مقابل اين ويروس است.
استاد کندال ميگويد که در اين تحقيق از فنآوري جديد نانومرهم استفاده شده است.
در اين فنآوري براي تحريک يک پاسخ ايمنيِ (immune response) بالقوه با دوز کم، از سوزن و سرنگ اسنفاده نميشود. با تحريک اين پاسخ، بدن در مقابل اين بيماري مقاوم ميشود.
او اضافه ميکند: با تحويل دقيق و مطمئن واکسن به سلولهاي ايمني فراواني که فقط زير سطح پوست قرار داده ميشوند؛ ميتوانيم با مقدار کمي واکسن يک پاسخ قوي و سريع از بدن را شروع کنيم.
مزيت فنآوري «نانومرهم» اين است که اين فنآوري ميتواند با يک روش مؤثر و کمهزينه در مقياس بزرگ واکسيناسيونهاي سريع انجام دهد. فنآوري نانومرهم همچنين به صورت بالقوه ميتواند ترس از سوزن و خطر زخمهاي ناشي از سوزن را حذف کند.
اين گروه تحقيقاتي شامل محققاني از دانشگاه ملبورن، آزمايشگاه سلامت حيواني استراليا و مؤسسه دايمتانتينا براي ايمنشناسي سرطان و پزشکي سوختساز (metabolie) در دانشگاه کوينزلند ميباشد. همچنين اين طرح جزو طرحهاي تحقيقاتي پژشکي H1N1 (آنفلوانزاي خوکي) است که توسط انجمن ملي تحقيقات پزشکي و سلامت استراليا حمايت ميشوند.