نتايج يك تحقيق جديد نشان داد كه آلودگي هوا ميتواند سبب بروز تصلب شرائين شود.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، تصلب شرائين عبارت از ضخيم شدن ديواره شريانهاست که نتيجه نهايي آن کاهش قابليت ارتجاعي رگها و مسدود شدن راه عبور خون است.
محققان در يك پژوهش جديد و منحصر به فرد به وجود ارتباط مهم و قوي بين آلودگي هوا و پيشرفت عارضه تصلب شرائين پي بردهاند.
محققان دانشگاه كاليفرنياي جنوبي به اين نتيجه رسيدهاند كه آلودگي جوي عامل اصلي بروز بيماريهاي قلبي است؛ چرا كه ديوارههاي رگهاي خوني بر اثر تجمع ذرات چربي استنشاق شده در هواي آلوده ضخيمتر ميشوند. تصلب شرائين عامل مهم بروز بيماريهاي قلبي، حمله قلبي و سكته مغزي است.
اين تحقيق كه روي 1483 داوطلب صورت گرفته است، نشان داد كه آلايندههاي هوا، ضخامت عروق خوني را تشديد ميكند.
به گزارش ايسنا، همانطور كه گفته شد، تصلب شرائين يا آرتريواسکلروز شامل ضخيم شدن ديواره شريانها است که نتيجه نهايي آن کاهش قابليت ارتجاعي رگها و مسدود شدن راه عبور خون است و بدينسان جريان خون از ميان شريان تصلب يافته، کند و حتي قطع ميشود و براي اينکه جريان خون سير طبيعي خود را با فشار ثابت بپيمايد قلب مجبور است خون را با فشار زيادتري از ميان اين قبيل عروق عبور دهد که نتيجه آن بزرگ شدن قلب و آسيب ديدن آن است.
در بعضي موارد ميزان چربيهاي محلول در خون افزايش پيدا ميکند و بر غلظت آن افزوده ميشود که اين عمل باعث کند شدن حرکت معمولي خون و عامل بروز انواع بيماريها ميشود. در تصلب شرائين اين عارضه در نتيجه افزايش کلسيم آلي و غير آلي در بدن بروز و باعث سفتي و سختي سرخرگها ميشود.
به طور معمول افزايش کلسيم آلي در نتيجه خوردن غذاهاي پختني نامناسب و استعمال بعضي داروها ايجاد و بروز آن يک نوع اعلام خطر محسوب ميشود.
جزئيات اين تحقيق در مجله پلوس وان منتشر شده است.