اینگونه بانداژ که می تواند برای حمایت از مفاصلی چون آرنج و قوزک نیز بکار رود، به شکل لوله ای بوده و از جنس گاز بدون درز (seamless gauez) تهیه شده است. یک گاز لوله ای کوچک را می توان در مواردی به کمک یک اپلیکاتور (ابزار اجرا کننده –applicator ) در انگشتان دست و یا پنجه پا نیز بکار برد. گاز لوله ای می تواند برای نگهداشتن پانسمان های کوچک در سر جای خود مفید باشد ولی نمی توان به وسیله آن (یعنی گاز لوله ای ) خونریزی حاصله از یک زخم را تحت فشار کافی برای کنترل کردن قرار داد.
• شیوه عملکرد:
1) قطعه ای از باند لوله ای را تقریباً به طولی معادل با دو و نیم برابر در ازای انگشت مصدوم، بریده و سپس تمامی طول آنرا بر روی اپلیکاتور بکشید. اپلیکاتور را به آرامی و ملایمت روی انگشت مصدوم بلغزانید.
2) در حالی که انتهای گاز را روی انگشت نگه داشته اید.(بازو های) اپلیکاتور را قدری از هم دورتر کنید تا از قطر نوک انگشتان مقداری بازتر قرار گیرند که در نتیجه این عمل یک لایه از گاز روی سطح انگشت باقی بماند مجدداً و برای یک بار دیگر اپلیکاتور را با پیچاندن باند آماده کنید. پیچاندن باعث محکم شدن بانداژ می گردد.
3) در حالیکه هنوز گاز را محکم در قاعده انگشت نگه داشته اید یکبار دیگر به آرامی اپلیکاتور را تا هنگامی که سطح انگشت توسط لایه بعدی (یعنی دومین لایه) گاز (و یا به عبارتی دیگر بانداژ لوله ای) پوشانیده گردد روی انگشت به عقب بکشید سپس اپلیکاتور را از روی انگشت برداشته و دور کنید.
4) بانداژ لوله ای را در قاعده انگشت و به کمک نوارهای چسبنده محکم و تثبیت کنید. به یاد داشته باشید که برای اجتناب از بروز اختلال در جریان خون انگشت نباید تمامی محیط انگشت را با نوار چسب احاطه نمایید.
سپس وضعیت گردش خون را (طبق روش ذکر شده در مبحث بانداژ ها) مکرراً ارزیابی نموده و در صورت لزوم نوار چسبیده شده را جدا ساخته و مجدداً برای بار دیگر (و با فشار کمتر) آنرا مورد استفاده قرار دهید.
منبع: مباني كمك هاي اوليه ، ترجمه:دكتر نادر سيد رضوي.
انتشارات:مؤسسه آموزش عالي علمي كاربردي هلال ايران. چاپ اول.1383.