پژوهشگران ميگويند: فكر كردن زياد، آنقدرها هم كه تصور ميكنيد، مفيد و سودمند نيست.
محققان در يك بررسي جديد تاكيد كردند: هرچند درون نگري ويژگي شخصيتي خوبي است اما زياد فكر كردن درباره تفكر خود ممكن است آنقدرها كه انتظار داريد مفيد نباشد.
اين پژوهش نشان داد: در افرادي كه قادر هستند به شيوهاي موفق افكار دروني خود را خارج كرده و آنها را در تصميمات خود منعكس كنند، اندازه منطقه خاصي از مغز بزرگتر از افرادي است كه فاقد اين توانايي هستند. اين توانايي «در خودنگري» يا به عبارتي «انديشيدن درباره تفكرات خود» جنبه كليدي آگاهي انسان است، هرچند دانشمندان خاطرنشان ميكنند كه از اين حيث تفاوتهاي بسياري در تواناييهاي افراد وجود دارد.
به گزارش مجله علمي ساينس، در اين تحقيق، دانشمندان كالج دانشگاهي لندن دريافتند: بخشي از سلولهاي خاكستري قشر مخ كه درست در زير چشمها قرار دارد، شاخصي قوي از توانايي در خودنگري هر فرد است اما محققان تاكيد كردند برخي افراد بيش از حد درباره زندگي فكر ميكنند و اين اشخاص در واقع حافظههاي ضعيفتري دارند و حتي ممكن است افسرده باشند.
در اين افراد هم بخش مفيدي از مغز با منطقه در خودنگري مرتبط است اما محققان هنوز رابطه بين اين دو منطقه از مغز را نميدانند و درك بيشتر آن نيازمند مطالعات گسترده است.
شرح اين تحقيق در مجله علمي ساينس به چاپ رسيده است.
منبع خبر:به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا