يك متخصص پوست عنوان كرد: چنانچه تغييري در وسعت يا رنگ خال ايجاد شود با نظر پزشک خال را ميتوان برداشت (اکثر اين خالها ژنتيکي هستند) و اين عقيده که يک خال زاد و ولد ميکند، اشتباه است.
دکتر سيمين زارعي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا واحد علوم پزشکي ايران، گفت: خالهاي اکتسابي از سن 4 سالگي به وجود ميآيند كه تعداد آنها نيز ژنتيکي است. زاد و لد در يک خال به هيچ عنوان رخ نميدهد و اين فرضيه اشتباه است.
وي افزود: خالها دو نوع هستند مادرزادي و اکتسابي. از سن 4 سالگي به بعد ممکن است همه انسانها خالهاي اکتسابي را کسب کنند اما خال مادرزادي سه نوع هستند و چون ممکن است در اين نوع خالها تغييرات بدخيمي بيشتر از خالهاي اکتسابي باشند نياز به توجه بيشتري دارند. خالهاي مادرزادي کوچک و متوسط را تا سن بلوغ زير نظر ميگيرند و سايز و اندازه آنها را مرتبا يادداشت ميکنند. اگر تغييري در وسعت يا رنگ آنها به وجود آمد بايد به پزشک مراجعه کرد و خال را برداشت ولي اگر خال متوسط يا کوچک تغييري نکرد بعد از سن بلوغ ميتوان در صورت تمايل آن را برداشت.
دکتر زارعي عنوان کرد: اگر خال مسطح قرينه نباشد و بيشتر از يک رنگ در آن ديده شود ترجيحا بايد آن را برداشت زيرا احتمال تغييرات ناخوشايند در آن در مقايسه با خالي که رشد منظم حالت قرينه و يکرنگ دارد، بيشتر است. اگر والدين مشاهده كردند که خال فرزندشان حالت نامنظم و بيش از يکرنگ دارد بايد به پزشک مراجعه کنند تا تحت نظر قرار گيرد.