ابتدا با چای کم رنگ ، آب جوش یا شیر گرم همراه با خرما ( 5-3 عدد ) یا کشمش روزه ی خود را باز کرده و سپس یکی از غذاهای زیر پیشنهاد می شود :
- انواع نان سبوسدار و پنیر با سبزی یا گوجه فرنگی یا گردو ، فرنی یا شیر برنج ، انواع کوکو یا شامی ، شله زرد .
- توجه کنید افراط در مصرف انواع شیرینی مثل زولبیا و بامیه در هنگام افطار، چاقی و اضافه وزن را بدنبال خواهد داشت .
- مصرف مواد غذایی سنگین ، دیر هضم ، پرچرب و سرخ شده به هنگام افطار مناسب نیست . به طور کلی بهتر است به جای غذاهای چرب و سرخ کرده ، از غذاهای آب پز و بخار پز استفاده شود .
شام :
با فاصله 2 ساعت پس از افطار یکی از غذاهای زیر پیشنهاد می شود :
- سوپ ساده و کم چرب ، آش با حبوبات کم ، حلیم بدون روغن ، خوراک لوبیا یا عدسی ، خوراک سبزیجات با کمی نان سبوسدار به همراه ماست و خیار و سبزی خوردن یا سالاد کاهو و دوغ
- بلا فاصله بعد از شام از مصرف چای خودداری کرده چون جذب آهن را کاهش می دهد .
- بهتر است بعنوان دسر بعد از شام از میوه ها استفاده کنید .
سحری :
وعده سحری بهتر است مثل وعده ناهار باشد و غذای اصلی در این وعده صرف شود . به این ترتیب از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری می شود .
- انواع چلو خورشت ، پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزیجات به همراه کمی ماهی ، مرغ یا گوشت و سبزیهای تازه یا سالاد کاهو و ماست برای این وعده مناسب است .
- بلافاصله بعد از سحری از نوشیدن چای پررنگ اجتناب کنید چرا که هم جذب آهن را کاهش می دهد و هم مصرف زیاد آن باعث افزایش دفع ادرار و دفع مواد معدنی مورد نیاز بدن و بروز تشنگی در طول روز می شود .
- مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود . چرا که این مواد با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلولها و در پی آن کاهش قند خون شده و شخص زودتر گرسنه می گردد .